Више стотина миграната, коjи су илегално ушли у Mакедониjу, биће враћено у Грчку, изjавила jе портпарол македонске полициjе, преноси Роjтерс.

 

1670731

 

Према подацима македонског Mинистарства унутрашњих послова, приведено jе између 600 и 700 избеглица, док агенциjа Aнадолиjа преноси да jе приведено око 3.000 миграната. Mеђу њима jе и око 30 новинара, коjи су пратили избеглице. Oни су кажњени са по 250 евра због илегалног преласка границе.

 

Пошто jе Скопље затворило границе за избеглице, стотине миграната блокираних на северу Грчке настоjи да уђе у Mакедониjу заобилазећи граничне прелазе.

 

Роjтерсов сведок са лица места потврдио jе да су стотине избеглица и миграната успеле да се пробиjу у Mакедониjу а, према тамошњим обавештаjним изворима, воjска и полициjа су интервенисале када jе група миграната ушла у земљу.

 

У понедељак jе група од око 1.000 миграната кренула преко границе, заобилазећи граничне прелазе, а касниjе се за њима упутила jош jедна већа група. Чим би прешли границу, међутим, македонску воjници би их покупили и потрпали у камионе, преноси Роjтерс.

 

«Предузимамо мере да вратимо ту групу у Грчку», изjавила jе портпарол македонске полициjе.

 

Танјуг

Тагови: ; ; ;