Русија је започела повлачење своје војне опреме из Сирије, саопштило је министарство одбране у Москви. Сиријска армија објавила је да ће наставити да се бори против «исламске државе», Нусра фронта и других, са њима повезаних терористичких група.

 

iljusin-2394

 

«Техничко особље војне базе (Хмеим у Сирији) је започело припремање авиона за лет до матичних база у Руској Федерацији», наводи се у саопштењу Министарства одбране.

 

Особље базе Хмеим почело је да товари опрему и материјал у летелицу, додаје се у саопштењу.

 

Руска државна телевизија објавила је снимке на којима се види особље у руској бази у Сирији како утоварује војну опрему у транспортне авионе за повратак у Русију, преноси Ројтерс.

 

Снимке је објавила телевизијска станица Русија 24, а на њима се види особље у бази Хмеимим у покрајини Латакија како уноси опрему у авионе типа «Иљушин ИЛ-76».

 

Сиријска армија објавила је да ће наставити да се бори против «исламске државе», Нусра фронта и других, са њима повезаних терористичких група.

 

Сиријске оружане снаге ће се борити истом одлучношћу као и раније у сарадњи са «пријатељима и савезницима», све док безбедност и стабилност не буде успостављена «на сваком делу територије», истиче се у саопштењу војне команде, пренео је Ројтерс.

 

Сиријска армија је оценила да је одлука о смањењу руског војног присуства био природан корак и да је заједнички донело војно руководство обе земље «после обуставе борбених операција на појединим фронтовима» у Сирији.

 

Руски Председник Владимир Путин је јуче наложио почетак повлачења већег дела руских снага из Сирије, саопштивши да је војна интервенција углавном постигла своје циљеве.

 

Путин је истакао да Русија треба да интензивира улогу у мировном процесу како би се окончао сукоб у Сирији.

 

Ката

Тагови: