Амерички званичници су саопштили да нису унапред били обавештени о одлуци руског Председника Владимира Путина о повлачењу војних снага из Сирије.

Агенција Ројтерс је пренела да су званичници САД били изненађени овом изненадном објавом из Москве.

Тим поводом огласила се и Бела кућа, која је саопштила да САД прво желе да виде какве су тачно намере Русије, пренео је АФП.

obama-confused-620x333

Француска агенција такође оцењује да је ова Путинова објава за Американце била неочекивана.

Подсећамо, руски Председник Владимир Путин је јуче наложио да се почне са повлачењем већег дела руских снага из Сирије, оценивши да је ваздушна интервенција углавном постигла своје циљеве, јавља Танјуг.

Русија ће задржати центар за контролу летења на сиријској територији како би пратила спровођење примирја, саопштено је из Кремља.

«Руски војници који остану у Сирији ће бити ангажовани на праћењу примирја, а руске базе у Тартусу и Хмеиму у Сирији ће наставити да раде рутински», рекао је Путин.

«Наша морнаричка база у Тартусу и ваздушна база на аеродрому Хмеим деловаће у рутинском режиму. Оне треба да буду застићене са копна, мора и из ваздуха», рекао је руски Председник.

«Техничко особље војне базе је започело припремање авиона за лет до матичних база у Руској Федерацији”, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Ката

Тагови: ; ;