Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт.(Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

 

16:37

 

Данас током дана украјински нацисти су поново напали Коминтерново.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјински нацисти су током протекла 24 сата 570 пута напали територију ДНР. Најинтензивније су нападали Зајцево., Коминтерново, Јасиновату, Старомихајловку, Спартак, Петровски рејон Доњецка, Абакумово, Волво центар. Током напада коришћено је и тешко наоружање забрањено споразумом из Минска а погинула су два припадника војске ДНР.

 

У Константиновку је дошао украјински батаљон «Лавов» са циљем да очисти територију од становништва лојалног ДНР.

12:36

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјинске снаге су два пута напале територију ЛНР. Као и раније напад је извршен из правца насеља Луганское на позиције НМ у насељу Лозовое. Први напад је извршен у 18:30 а други у 21:06. Губитака није било.

 

НМ такође саопштава да је синоћ ПВО ЛНР оборио украјинску беспилотну летелицу изнад Александровке. Ова летелица снимала је пунктове и положаје Народне милиције.

 

Украјинске снаге су током ноћи нападале Зајцево, Доњецку филтерску станицу, Пролетерски рејон Доњецка, Волво центар, аеродром Доњецк, Докучевск, Јасиноватски пункт, као и село Коминтерново.