У Кремљу су у уторак оповргли тврдње неких аналитичара који кажу да је Путин повукао војску да би натерао Асада на компромис са опозицијом.

«Повлачењем војске из Сирије ми не покушавамо да правимо притисак на Асада. Одлуку о повлачењу једног броја авиона из Сирије донео је самостално Путин јер су главни задаци испуњени и он је о томе обавестио Асада», рекао је Дмитриј Песков, прес-секретар руског Председника, а преносе Новости.

putin-ISIS1-620x350

Такође, Министарство иностраних послова Русије не сматра да би повлачење руских снага из Сирије могло за последицу да има укидање санкција Москви, које је Запад увео због догађаја у Украјини.

«Не могу себи да представим такву ситуацију. То су потпуно различите ствари. Санкције су уведене под изговором Крима и догађаја који су тамо настали. То нема никакве везе са Сиријом», рекао је директор одељења за европску сарадњу Министарства иностраних послова Русије Андреј Келин.

Он је тако прокоментарисао наводе медија да се Русија одлучила на повлачење снага из Сирије због могућег укидању санкција.

Ката

Тагови: ; ;