Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је данас да неће коментарисати вест о могућности да изрицање пресуде у Хашком трибуналу прати преко видео линка, све док му обавештење о томе не доставе у писаној форми и на српском.

 

vojislav-šešelj-srs

 

«Нећу ништа да коментаришем док ми не доставе написмено и на српском. Пуних 13 година сам се тако држао, то за мене не постоји док ми се не пошаље на српском», казао је Шешељ агенцији Бета.

 

Хашки трибунал изрећи ће 31. марта пресуду Војиславу Шешељу у његовом одсуству, одлучило је Расправно веће председавајућег Жана Клода Антонетија.

 

Веће је усвојило аргумент Владе Србије да није могуће прекидати, ни у Хагу наставити Шешељево лечење од тумора на јетри од којег, како је раније утврђено, болује.

 

Тај аргумент, по данашњој одлуци, званични Београд изложио је у јучерашњем поверљивом допису Трибуналу о тешкоћама које би причинило враћање Шешеља са привремене слободе у Србији, на којој је од новембра 2014. године.

 

Расправно веће Трибунала оставило је Шешељу могућност да изрицање пресуде прати преко видео везе из Београда. О томе жели ли или не да прати изрицање пресуде, Шешељ би, по данашњој одлуци, требало да извести Трибунал до 22. марта.

 

Вечерње Новости

Тагови: ; ; ;