Навршава се 12 година од када је са Косова и Метохије протерано 4.012 Срба, а већина њих се до данас није вратила у своје домове.

 

04-kim

 

У таласу насиља на Косову и Метохији тада је убијено 19 особа, од којих осам Срба, док је 11 Aлбанаца страдало у обрачуну са припадницима међународних снага безбедности.

 

Повређено је најмање 170 Срба, као и десетине припадника међународних снага који су се сукобили с локалним Aлбанцима штитећи Србе и њихову имовину. Порушено је око 800 српских кућа и запаљено 35 верских објеката, укључујући 18 споменика културе, међу којима и црква Богородице Љевишке у Призрену.

 

 

УЖИВО:
Данас 17. марта у 17 часова почела је шетња у знак сећања на жртве мартовског погрома на Космету 2004. године. Како дописник Србин.инфо јавља са лица места, хиљаде људи су изашли да покажу да жртве нису заборављене. Сваки 17. март је подсетник на НАТО и ОВК злочине на Космету, на злочине које никада не смемо да заборавимо, нити да опростимо.

 

3

 

18:30 Окупљенима се обратила мајка погинулог војника са Кошара, народ пристиже у великом броју.

 

2

 

17:30 Шетња је кренула од Трга републике, ка храму Светог Саве, са краћим заустављањем испред Скупштине Србије где су се окупљени зауставили испред зида плача, тамо су упутили поруку Влади Србије уз поруку, „Нато дахије марш и Србије,  Нато злочинци“.

 

1

 

5

 

 

СРБИН.ИНФО

Тагови: ; ; ; ; ;