Извештај из Новорусије за последња 24 сата-16 март 2016 године

Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

17:03

 

Током поподнева украјинска страна је поново напала Зајцево.

 

Данас око 12:25 у рејону Новоалександровка украјински нацисти су пуцали на аутомобил војске ЛНР и том приликом је рањена једна жена.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 210 пута напале територију ДНР. Током напада најинтензивније су нападали Спартак, Старомихајловку, Зајцево, Докучевск, Волво центар, Доњецки аеродром, Петровски рејон.

 

Мисија ОЕБС је потврдила кршење споразума из Минска и евидентирала недостатак украјинске технике у војним складиштима.

 

12:50

 

Током јутра украјинске снаге су неколико пута нападале територију ДНР. Нападали су Путиловку, Јасиноватски пункт и Зајцево. Током напада на Јасиноватски пункт коришћени су и тенкови.

 

Украјинске снаге су и током ноћи нападале Зајцево. Током напада коришћено је и стрељачко наоружање а напад је извршен из правца окупираног села Жованка.

 

Током ноћи нападали су и Спартак као и Докучевск. Из правца Джержинска нападана је околина Горловке.

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР у околини Станице Луганске евидентирана је нова концентрација украјинске војске и војне технике. НМ саопштава да они имају задатак да чисте терен од становништва лојалном ЛНР.