Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

18:00

 

На пункту код Јасиновате ситуација се ни данас не смирује. Напротив, украјинске снаге су током поподнева поново, још интензивније почели да нападају ову деоницу пута и током напада рањена су 4 војника ДНР. Деоница пута Јасиноватаја-Спартак затворена је за све врсте саобраћаја, саопштио је један припадник снага ДНР.

15:30

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 279 пута напале територију ДНР. Најинтензивније су нападани Зајцево, Саханка, Волво центар, Докучевск, Јасиноватаја, доњецки аеродром, Жабичево и Трудовское. Током напада у Зајцеву су рањена два цивила.

 

Министарство наводи да су украјински нацисти садистички отварали ватру на деоницу пута Еленовка-Докучевск.

 

Ситуација на линији фронта и даље је тешка и напета.

 

12:58

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјинске снаге су током протекле ноћи 4 пута напале територију Републике. НМ саопштава да су јуче током поподнева украјинске снаге напале аутомобил хитне помоћи у околини Калинова. Аутомобил је имао јасно видљиве ознаке хитне помоћи. Том приликом је рањена медицинска сестра 1991 годиште. Она се налази на реанимацији и њено здравствено стање је тешко али стабилно.