Документарно-играни филм о чувеном руском пуковнику Николају Николајевичу Рајевском, који је био инспирација за лик грофа Вронског у роману “Ана Карењина” и погинуо у близини Алексинца, биће снимљен ове године, а улоге ће тумачити и познати српски глумци.

 

вронски

 

 

Ово најављују из Алексиначког аматерског позоришта које је копродуцент филма заједно са “Лаки продукцијом”. Кажу да ће овим филмом бити обележено 140 година од погибије овог чувеног руског војника.

 

 

Филм ће режирати Горан Ерчевић, улогу пуковника Николаја тумачиће Дејан Тончић, а учешће су потврдили и глумци Бранислав и Томислав Трифуновић и Љиљана Стјепановић. Иван Бекјарев биће у улози наратора – каже Милош Паовић из Алексиначког позоришта.
Напомиње да ће неке од улога бити поверене и алексиначким глумцима.
Филм ће се снимати на локацијама на Криму, Сент Петербургу, на Шаргану, манастиру Свети Роман код Ђуниса и на територији Општине Алексинац. У Алексинцу ће се снимати у мају – објашњава Паовић.
Каже да је план да премијера буде организована у Алексинцу у септембру ове године, на дан погибије Рајевског.

 

Пуковник Рајевски погинуо је као добровољац у српско-турском рату 1876. у Горњем Адровцу код Алексинца, а на месту погибије подигнута је црква посвећена њему, позната под називом Руска црква.

 

crkva-ruska-adrovac

 

 

ЈУЖНЕ ВЕСТИ