Трећа међународна привредна изложба «Експо — Русија Србија 2016» и Београдски пословни форум су отворени данас у Хотелу Метропол, а на скупу, који ће трајати два дана, представиће се више од 100 руских компанија.

Циљ изложбе је да своју делатност представи велики број руских компанија из више привредних области, а посебно да се представе мала и средња предузећа из различитих региона Русије.

411831

Изложбу Експо отворили су амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин, потпредседник Привредне коморе Србије Мирослав Милетић, председник организационог одбора асоцијације «Зарубеж-Експо» Давид Вартанов и представници Одбора за индустрију у Државној Думи Руске Федерације.

Чепурин је том приликом рекао да је одржавање таквих манифестација веома важно и да су односи Србије и Русије прогресивни, а да посебну улогу у томе играју пословне везе и економски односи.

Он је казао да је робна размена порасла, и да је Русија један од три најзначајнија трговинска партнера Србије те да се нада и даљем унапређењу привредне сарадње и порасту робне размене.

Ката

Тагови: ;