Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

21:21

 

Мисија ОЕБС је саопштила да је њихова беспилотна летелица снимила присуство тенкова у близини Авдејевке непосредно уз линију разграничења.

15:00

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјинске снаге су током протекле ноћи 4 пута напале територију ЛНР. Три пута су из правца насеља Луганское нападали позиције НМ у Калиновки и једном у насељу Лозовое. Губитака није било.

 

Током ноћи украјински окупатори су нападали насеља западно од Доњецка. Нападали су Трудовски и Петровски рејон Доњецка и том приликом изгорела је једна кућа. Такође током ноћи нападали су и подручје аеродрома Доњецк као и насеља Старомихајловка.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за последња 24 сата 272 пута напале територију ДНР. Најинтензивније су нападали Спартак, Жабичево, Коминтерново, Волво центар, доњецки аеродром, Јасиновату, Петровски и Трудовски рејон Доњецка, Докучевск и Зајцево.

 

Током јучерашњег дана представник мисије ОЕБС Александар Хуг боравио је у Јасиновати како би се уверио у кршење примирја. За време његовог боравка није било напада али непосресно по одласку напад је настављен.

 

Према информацијама обавештајне службе ДНР украјинске снаге су поново почеле да концентришу технику у Авдејевци у близини линије разграничења.

 

Према саопштењу из Горловке синоћ је поново нападнуто Зајцево. Напад је вршен уз коришћење тенкова.