У Новом Саду, на Тргу Слободе испред споменика Светозара Милетића, одржава се велики народни анти-НАТО протест у организацији Српског сабора Заветници. Повод за окупљање је усвајање Закона о сарадњи са НАТО пактом у области логистичке подршке.

 

12421863_10207522900618391_1861284850_n

 

Број окупљених грађана који долазе да изразе своје противљење НАТО политици актуелног режима расте из часа у час!  Тренутно се окупило неколико хиљада грађана, а још људи пристиже.

 

2

 

Подсећамо да су Заветници 20. фебруара у Београду организовали велики протест на коме је затражено расписивање референдума о сарадњи са НАТО пактом.

 

Циљ протеста је да се скрене пажња на погубност политике која Србију води ка чланству у организацији која је 78 дана рушила нашу инфраструктуру и убијала наш народ. Нови Сад је управо један од градова који је поднео највећу жртву током НАТО агресије 1999. године.

 

1

 

Као што је најављивано ових дана данашњи анти-НАТО протест у Новом Саду представља увод у општенародни анти-НАТО митинг у Београду који ће се одржати у недељу, 27. марта са којег ће грађани затражити од режима хитан прекид погубне НАТО и ЕУ политике и расписивање народног референдума о чланству у тим организацијама.

 

3

 

Данијел Игрец, Српски Сабор Заветници

 

 

Тагови: ; ; ;