Рагиб Мустафа, брат косовског премијера, затражио је азил у иностранству како би добио здравствену помоћ, навео је Иса Мустафа на свом Фејсбук профилу. Иса Мустафа је написао и да су његови нећаци и нећаке ишли илегалном мигрантском рутом преко Мађарске након чега су враћени, наводи АФП.

 

мустафа 2

 

Косовски премијер Иса Мустафа потврдио је да је његов брат Рагиб прошле године затражио азил у Немачкој.

 

Косовски премијер Иса Мустафа потврдио је да је његов брат Рагиб прошле године затражио азил у Немачкој.

Потврда је уследила након што је истраживачки сајт insajderi.com објавио у суботу да је Рагиб Мустафа затражио азил у немачкој покрајини Рајна-Фалачка, преноси АФП.

 

Према документу који је портал објавио, он је аплицирао за азил 24. јуна 2015. године, само неколико дана пошто је његовог брата у Берлину примила немачка канцеларка Ангела Меркел, преноси АФП.

 

«Истина је. Обавештен сам пошто се то догодило… да је он (Рагиб) затражио азил у иностранству, како би добио здравствену помоћ за тешку болест која није могла да се лечи на Косову», написао је косовски премијер на свом Фејсбуку.

 

Мустафа је навео да његов брат није једини члан њихове породице који је отишао у Немачку — његови нећаци и нећаке ишли су истом илегалном мигрантском рутом преко Мађарске након чега су враћени, наводи АФП.

 

«То само доказује да моја породица дели судбину осталих грађана Косова», навео је Мустафа на Фејсбуку.

 

«Као премијер покушавам да нађем решење, да осигурам визну либерализацију, да привучем инвестиције и створим нова радна места, побољшам здравствени систем, како би што мање наших грађана морало да тражи лечење у иностранству», додао је Мустафа.

 

Како је пренео сајт insajderi.com, брат косовског премијера је ишао истом илегалном рутом као хиљаде других грађана Косова — преко мађарско-српске границе, након чега је стигао у Француску где му је први захтев за азил одбијен.

 

Рагиб Мустафа је потом отишао у Немачку где је поново затражио азил, наводи сајт, а преноси АФП.

 

 

РТС

Тагови: ; ;