Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

14:03

 

НМ ЛНР саопштава да су украјинске снаге 18 пута напале територију ЛНР. Према њиховом саопштењу украјинске снаге су тенкове поставиле и замаскирале непосредно испред болнице у Станици Луганској што је још један доказ да цивилно становништво користе као живи штит.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 302 пута напале територију ДНР. Најинтензивније су нападали Спартак, Зајцево, Волво центар, Абакумово, Јасиновату, подручје доњецког аеродрома.

 

Јуче 18 марта украјинске снаге су буквално пред очима представника ОЕБС-а дислоцирали део војне опреме из правца Маринке према Јасиновати.

 

17 марта у рејону Мајорска евидентирана је међусобна пуцњава између јединица украјинске војске и десног сектора. Том приликом погинуо је један војник и двојица националиста.

 

Такође у околини Мариупоља већина припадника нацистичких батаљона бави се пљачком становништва а приликом испуњавања борбених задатака команда није у могућности да успостави било какву контролу над њима.

 

12:10

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјинске снаге су током ноћи из правца града Попаснаја отвориле ватру на позиције НМ у рејону насеља Молодежное, а такође су са истих позиција нападале и Первомајск. Губитака на срећу није било.

 

Током ноћи и јутра украјински окупатори су више пута нападали територију ДНР. Нападали су Абакумово, Зајцево, Октобарски рејон Доњецка, Волво центар и подручје доњецког аеродрома. У овом моменту нема информација о евентуалним жртвама.