Протојереј ставрофор барски Јован Пламенац истиче да је у Црној Гори народ груписан у две вертикале – једна се залаже за приступање НАТО, а друга је вођена љубављу према Русији.

 

пламенац

 

„Ми који волимо Бога – волимо Русију – наглашава Пламенац за Срну и оцењује да уз НАТО вертикалу иду „безосећајна глобалистичка власт капитала и ‘људска права’ као средство за разбијање власти у државама које нису лојалне Америци, и њихово потчињавање њеном капиталу“.

 

Уз НАТО вертикалу, вели он, иду и „демократија као средство за владање народом“, „педерлук као мера слободе“, „права жена“ као средство за убијање зачете, а нерођене деце, сексуалне слободе као растакање породице. Ту су и „хуманизам као човекоцентризам, школство као богоборство, антикултура као достигнуће цивилизације“.

 

Према његовим речима, „они из прве вертикале сматрају да су постали од мајмуна, а сви из друге вертикале знају да смо од Адаме и Еве, да нас је Бог створио„.

 

„Њихова вертикала темељи се на антихришћанским вредностима живота, а наша на хришћанским“, наводи Пламенац, и закључио да се „злу овога света“ данас може успротивити једино Русија.

 

ИН4С

Тагови: