На Градском Тргу у Ваљеву одржан је народни анти-НАТО протест у организацији Српског сабора Заветници који је окупио преко хиљаду грађана из Ваљева и околних општина и села читавог Колубарског округа. Скуп је део великих анти-НАТО протеста Заветника који се одржавају широм Србије, а који су уперени против политике приближавања наше државе НАТО војном савезу.

 

2

 

Подсећамо да су Заветници 20. фебруара у Београду организовали велики протест на коме је затражено расписивање референдума о сарадњи са НАТО пактом.

 

Након тога протести су успешно одржани и у Нишу 4. марта и Новом Саду 19. марта ове године.

 

Непосредно пре почетка скупа у Ваљеву делегација Заветника положила је венац на споменик потпуковнику Миленку Павловићу, припаднику Војске Југославије који је погинуо 4. маја 1999. године током одбране отаџбине од НАТО агресора.

 

3

 

Портпарол Заветника, Милица Ђурђевић, поручила је да је понижавајућа чињеница што РТС и даље наставља са игнорисањем великих народних анти-НАТО протеста и најавила да ће грађани Србије 27. марта доћи испред зграде јавног медијског сервиса и пробити медијски мрак и цензуру!

 

Представник Заветника у Ваљеву, Радивоје Радивојевић, подсетио је присутне на стравично страдање свог града током НАТО агресије и поручио да поносни град војводе Живојина Мишића и владике Николаја никада неће пристати на НАТО окупацију!

 

4

 

1

Као што је најављивано ових дана јучерашњи анти-НАТО протест у Новом Саду и данашњи у Ваљеву представљају увод у велики општенародни анти-НАТО митинг у Београду који ће се одржати у недељу, 27. марта са којег ће грађани затражити од режима хитан прекид погубне НАТО и ЕУ политике и расписивање народног референдума о чланству у тим организацијама.

 

Данијел Игрец, Српски Сабор Заветници

Тагови: ; ;