«Ако желе да промене ситуацију, грађани Украјине треба да се освесте и сами размисле о томе где су њихови пријатељи, а где непријатељи», сматра бивши украјински Премијер Микола Азаров.

«Грађани Украјине могу да се изборе са кризом само ако разумно сагледају шта ради њихова Влада», тврди Азаров, а преносе руски медији.

azarov_kmu_gov_ua

Он је поражавајућим назвао резултате анкете према којој 65% грађана Украјине сматра да је њихова земља у рату са Русијом. Политичар је истакао да таква слика у јавном мњењу показује да је становништво потпало под утицај кијевске пропаганде. Азаров је позвао грађане Украјине да сачувају здрав разум у питањима која се односе на Русију, наводе руски портали.

Према речима бившег украјинског Премијера, потпирујући и заоштравајући непријатељство са Москвом, владајућа клика у Кијеву пре свега жели да скрене пажњу људи са своје злочиначке политике.

«Украјинци који верују пропаганди и медијима, хтели то или не, јачају власт Поросшенка, Јацењука, Тимошенко, Љашка, Садовоја, свих оних који су их довели до беде, који су самохраним мајкама ускратили помоћ, оставили сирочад без средстава за живот, укинули велики број социјалних мера, повећали и настављају да повећавају таксе, оставили старе људе без лекова», написао је Азаров на свом ФБ профилу.

Азаров сматра да, ако желе да промене ситуацију, грађани Украјине треба да се освесте и сами размисле о томе где су њихови пријатељи, а где непријатељи.

«Оно што се сада дешава у украјинско-руским односима је трагедија наших народа. Остварио се вековни сан наших непријатеља. Посејан је раздор. Истичем да то није рат, него раздор. У интересу свих нас је да се ова неслагања реше. Управо у томе лежи главни разлог трагедије“, закључио је.

Ката

Тагови: