У експлозији на аеродрому у Бриселу повређена су два путника из Србије која су купила карте преко агенције «Џамбо травел», сазнаје РТС.

 

брисел експлозија

 

У тренутку експлозије путници су били у холу аеродрома, на којем су данас извршена два терористичка напада.

 

Директор агенције «Џамбо травел» рекао је за РТС да се путници у бриселској болници на превијању и да нису животно угрожени. Очекује се да путници сутра из Брисела допутују у Београд.

 

Један од путника рекао је за Спутњик да су они били у непосредној близини експлозије. Детонација бацила неколико метара и по њима је прво пало стакло а затим делови конструкције плафона и гипсане плоче.

 

«Нешто ми је пробило кожну јакну, дукс, мајицу и забило се у десну лопатицу. Било је ужасно, око нас су лежали мртви људи, видео сам и једног војника који је лежао у локви крви. Свуда по гардероби су ми комадићи људског меса», сведочи неименовани српски путник.

 

Када сам схватио да смо живи, навео је он, почели смо одмах да се извлачимо са аеродрома на коме је настао општи хаос.

 

«Проценио сам да је боље да одмах уђемо у нека кола, да не чекамо Хитну помоћ», рекао је један од путника који је желео да остане неименован, како не би, како је додао, узнемирио породицу у Србији.

 

«Имали смо среће, наишао је такси. Добро смо прошли. Превили су нам ране, прегледали и убрзо нас пустили. У шоку сам. И даље ништа не чујем, експлодирало је буквално пет метара иза нас. Кажу да ми је оштећен слух и да то још морам да проверим. Одлично смо прошли», рекао је путник.

 

Министарство спољних послова Србије саветује грађанима који намеравају да путују у Белгију да буду додатно опрезни и да прате информације о безбедносној ситуацији.

 

У саопштењу је истакнуто да су у Белгији повећане мере безбедности, да је на снази највиши степен упозорења након данашњих терористичких напада.

 

 

РТС

Тагови: ; ; ; ;