Службеници Управе полиције МУП-а Регионалног центра граничне полиције, Одељења граничне безбедности Тузи јуче су у непосредној близини граничне линије Црне Горе са Албанијом, запленили око 180 килограма сканка.

 

наркотици

 

Лица која су прокријумчарила сканк из Албаније на територију Црне Горе су, приметивши полицијске службенике, бацила џакове са дрогом, а будући да су се налазила у близини граничне линије успела су да побегну преко границе, односно на територију Албаније, о чему су службеници црногорског МУП-а обавестили колеге из Албаније.

 

Службеници Одсека за борбу против дроге су преузели заплењених седам џакова у којима се налазило 180 пакетића сканка, тежине око 180 килограма.

 

О догађају је обавештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву.

 

Полицијски службеници, у сарадњи са колегама из Албаније, предузимају мере и радње на идентификовању лица.

 

Сканк ће бити упућен Форензичком центру ради вештачења.

 

У поседњих месец и по дана заплењено је преко 280 кг килограма опојних дрога. Осим ових 180 кг сканка, пре пет дана служеници Одсека су на подручју Општине Бијело Поље запленили 516,4 грама хероина високог процента чистоће који, према проенама, на уличном наркотржишту вреди око 35.000 евра.

 

Дан раније службеници Одсјека су у Подгорици запленили 550 грама сканка. Службеници граничне полиције су претходно, 02. марта 2016. године, на подручју карауле Јагода, у непосредној близини граничне линије наше државе са Републиком Албанијом, запленили око 10 килограма сканка.

 

Службеници Управе полиције МУП-а, 25. и 26. фебруара 2016. године, су за мање од 24 часа, запленили укупно око 90 килограма дроге која на наркотржишту, према проценама, вреди око 2.375.000 евра.

 

Наиме, око 1,1 кг хероина и 60 килограма сканка пронађено је 26. фебруара 2016. године контролом возила у Подгорици, док су службеници граничне полиције око 28 кг хероина открили ноћ раније заједно са царинским службеницима на Граничном прелазу Дебели бријег.

 

 

Извор

Тагови: ; ; ;