Хрватска војна полиција спроводи велику истрагу о авионима «миг 21» који су купљени и ремонтовани у Украјини. «Јутарњи лист» пише да су до сада утврђене многобројне неправилности, међу њима и «прекуцани» серијски бројеви. Озбиљно се сумња да је у овом послу неко био подмићен.

 

migovi-

 

Дванаест ремонтованих «мигова » је у Хрватско ратно ваздухопловство стигло у јулу 2015. године.

 

Осам месеци након тога Ратно ваздухопловство располаже само са три борбена авиона, а пет ремонтованих авиона повучено је из употребе, пише Јутарњи лист.

 

Према информацијама из истраге, Војна полиција је до сада утврдила да су на авионима које је Хрватска купила од Украјине «прекуцани» серијски бројеви и да они не одговарају документацији авиона ни бројевима који се наводе у уговору о ремонту, и да уграђени делови авиона не одговарају пратећој документацији авиона.

 

Истрага је показала да су авиони купљени од Украјине старији него што пише у документацији. Наводно четири до пет година.

 

Може се поставити и питање да ли је управо тих седам авиона који су послати у Украјину на ремонт и враћено у Хрватску. Чак се озбиљно сумња да је целокупна документација лажирана, а ремонт на авионима уопште није обављен.

 

Према писању Јутарњег листа, истрага је покренута након непрестаних кварова на тек ремонтованим авионима.

 

Тагови: ; ; ;