Холандија је и даље једина земља која стоји на путу асоцијације Украјине и Европске уније.

 

Украјина ЕУ

 

 

Сваким даном се број оних који су против повећава. Ово је доказано резултатима анкете коју је провео један од истраживачких центара у Холандији. 23% становништва још увек није одлучило како ће гласати. 44% би гласало против, а 33% жели да подржи Украјину.

 

Холандска влада помаже својим грађанима да направите прави избор. У ту сврху се одржавају састанци, емитују се разни телевизијски програми и радио емисије посвећене Украјини. Чак су у продају пустили и тоалет папир на којем се могу проанализирати предности и мане такве сарадње.

 

У сваком случају, Холанђане је страх од Украјине. Они не желе да их виде у Европској унији. Све због чињенице да је земља у рату и што је степен корупције веома висок, а политику воде радикали и нео-фашистички званичници.

 

Холандске власти схватају да ће изборни резултати највероватније бити негативни, због чега су напоменули да је референдум по својој природи саветодаван. А све ово може довести до антиукрајинског покрета у свету и пример Холандије могу следити и друге земље чланице ЕУ.

 

Председник Европске комисије Жан-Клод Јункер рекао је да Украјина неће постати чланица ЕУ и НАТО-а у наредних 20-25 година. Ове речи разбијају обећања Порошенка који Украјинцима обећава «сладак европски живот»!

 

Тагови: ; ; ; ;