Белгијски медији су објавили фотографију мушкараца за које се сумња да су извели терористички напад на бриселски аеродром. Снимци сигурносних камера приказују их неколико тренутака пре масакра, преноси Правда. Један од њих, Наџим Лахроји је данас ухапшен.

sirijac-nazim-lasraui-salah-abdeslam

На снимцима се виде тројица мушкараца како гурају колица с коферима у зони за чекирање. Сумња се да су црне рукавице које двојица носе на рукама повезане с детонаторима.

«Сва три нападача су се довезла таксијем, а бомбе су биле у њиховом пртљагу који су ставили на колица. Две су експлодирале, али се трећи нападач успаничио и та бомба није експлодирала», рекао је градоначелник Завентема Франсис Вермеирен.

На аеродрому је пронађена трећа, неексплодирана бомба.

Двојица осумњичених за организацију напада су блиска са ИД и повезују се с нападима у Паризу, а верује се и да су у вези са Салахом Абдесламом.

Присталице «исламске државе» на друштвеним мрежама величају крвопролиће и преузеле су одговорност за напад.

«ИД ће вас присилити да добро размислите пре него што поново почнете са убијањем муслимана», написао је један од њих.

Медији наводе да су експлозије у Бриселу изведене у знак одмазде због хапшења терористе Салаха Абдеслама у Белгији. Абдеслам је главни организатор терористичког напада у Паризу 13 новембра прошле године. Телеграф пише да је јуче сарађивао с белгијском полицијом.

Исламистички портал Вијести Умета слави „белгијске крсташе“.

«Понављамо крсташким земљама да их очекују црни дани од ИД због непријатељства и борбе коју воде против ње. А оно што следи је, Алаховом дозволом, још жешће и горче. Хвала Алаху на прецизности и успеху“.

Ката

Тагови: ; ; ;