Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

16:35

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 115 пута напале територију ДНР. Најинтензивније су нападали Докучевск, Зајцево, Јасиновату, Спартак, Старомихајловку, Коминтерново. Током гранатирања Докучевска рањен је један војник ДНР.

 

Обавештајна служба ДНР саопштава да украјински војници настављају са пљачком становништва у делу Донбаса који се налази под њиховом окупацијом. Наиме приликом преласка у ДНР преко пункта Мајорск они последњих дана од становништва отимају све вредности које се нађу код њих у аутомобилу.

 

13:49

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР ситуација се за протекли дан није изменила и оцењује се као напета али стабилна. НМ саопштава да су током 21 марта украјинске снаге из насеља Золотое, које се налази под њиховом окупацијом гађале беспилотну летелицу мисије ОЕБС која је снимала зону разграничења. Летелица је успела да се врати претрпевши незнатна оштећења.