Председник Руске Федерације Владимир Путин добио је данас своју фигуру у Музеју воштаних фигура у Јагодини.

 

1104258228

 

Воштана фигура Путина, носиоца највиших одликовања државе Србије и Српске православне цркве и почасног грађанина 11 градова у Србији, рад је вајара Зорана Ивановића и Бранислава Црвеноковића.

 

Свечаности уношења Путинове фигуре у музеј присуствовали су први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, министар рударства и енергетике Александар Антић, бројни представници политичког, јавног и привредног живота Србије и више грађана.

 

1104258088

 

Свечаност у Спортској хали ЈАСА почела је минутом ћутања за жртве тероризма у Бриселу и интонирањем химни Русије и Србије.

 

Домаћин, председник Скупштине Града Јагодине Драган Марковић Палма, најавио је да ће за месец дана у музеју бити постављена нова фигура Новака Ђоковића, а „до јула или августа“ и фигуре премијера Александра Вучића и Дачића.

 

Музеј воштаних фигура у Јагодини, отворен је 2006. године, једини је такав у Србији. У њему је смештено 30 фигура истакнутих историјских, културних, верских, политичких и спортских личности из Србије и СФРЈ, међу којима су и цар Лазар, краљ Петар, Вук Караџић, Петар Петровић Његош, Десанка Максимовић, Иво Андрић, Карађорђе, Јосип Броз Тито, Слободан Милошевић, Зоран Ђинђић, патријарх Павле, Никола Тесла, Павле Вуисић, Новак Ђоковић…

 

Музеј се налази у Туристичком комплексу града, у чијем су саставу Аква парк, ЗОО-врт, вештачки водопад, „Виво“ шопинг парк, које је прошле године посетило 400.000 туриста, највише школских екскурзија из готово свих крајева Србије.

 

У забавном програму учестовала је фолк певачица Мерима Његомир, која је певала руске песме, Радиша Урошевић, и Плесна група „Ла луна“ из Јагодине.

 

 

 

Спутњик

Тагови: ; ;