Русија је испоручила сиријској војсци савремено наоружање и војну технику, укључујући артиљеријске, комуникационе и извиђачке системе, саопштио је командант руске групе у Сирији генерал-пуковник Александар Дворников.

 

наоружање

 

 

„Основа успеха војне операције против терориста постао је договорени рад руске авијације у ваздуху са јединицама владиних и патриотских снага на земљи. Ради повећања њихове борбене готовости у оквиру војно-техничке помоћи испоручили смо сиријској војсци савремено наоружање и војну технику. Ови артиљеријски системи, комуникационе везе, извиђачки системи и тако даље“, изјавио је руски генерал-пуковник Александар Дворников у интервјуу за „Росијску газету“.

 

 

Он је изјавио да су руски војни саветници учествовали у припреми војних акција сиријеске војске.

 

„Позитивно се показало и то што су наши саветници врло активно учествовали у припреми војних акција“, рекао је Дворников.

 

 

 

Светске силе су 27. фебруара постигле споразум о обустави ватре у Сирији, који се тиче владиних снага и припадника оружане опозиције. Споразум се не односи на територије под контролом «ИД»-а и Нусра фронта, терористичке организације повезане са Ал Каидом, које држе више од половине Сирије.

 

 

 

Извор

Тагови: ; ;