Знамо да немате често прилике да се дружите са нама, али оно што је најбитније јесте да вашу свакодневицу, која није баш светла, обојимо неким лепшим бојама — рекао је капитен Живко Гоцић.

 

ватерполисти

 

РЕКОРДНО дуги аплаузи, овације и радост на лицима грађана Космета дочекали су у среду у Лепосавићу, Косовској Митровици и Грачаници златне српске ватерполисте који су у оквиру «МТС Турнеје шампиона» посетили Косово и Метохију.

 

Оне, чије су светске и европске успехе прослављали окупљањем поред моста који Косовску Митровицу дели на северни и јужни део, уз звуке аутомобилских сирена и са заставама Србије, са великом радошћу дочекали су данас.

 

Прво место које су ватерполисти посетили је Храм Светог Василија Острошког у Лепосавићу, а потом су их у Спортској хали у овом граду на северу Космета срдачно дочекали и поздравили грађани, међу којима је било највише младих. Добродошлицу су им пожелели и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, министар омладине и спорта Вања Удовичић, српски министри у косовској влади Љубомир Марић и Далибор Јевтић, као и представници локалне самоуправе Лепосавића.

 

«Од срца вам кажем да нам је ово велика част и задовољство што можемо да будемо овде са вама. Знамо да немате често прилике да се дружите са нама, али оно што је најбитније јесте да вашу свакодневицу, која није баш светла, обојимо неким лепшим бојама» — рекао је капитен Живко Гоцић и захвалио се на подршци коју народ Косова и Метохије несебично пружа српским спортистима.

 

Директор Канцеларије за КиМ, Марко Ђурић, рекао је «да су нас ватерполисти научили шта значи победа и да се њихове победе посебно славе међу Србима на КиМ».

«Ви сте нас научили шта значи победа, хвала вам на томе. Овде, на нашем Косову и Метохији Србија се највише воли и ваше победе се највише воле и цене» — поручио је Ђурић.

 

Задовољство није крио ни министар омладине и спорта Вања Удовичић и бивши ватерполиста, који се захвалио грађанима на подршци и нагласио да је циљ акције да се представи шта су све ватерполисти урадили.

 

Председник ВС Србије Милорад Кривокапић захвалио се грађанима Косова и Метохије на пријему и поручио да треба очекивати добре резултате од ватерполиста са Олимпијских игара у Рију и да ће радо олимпијску медаљу прославити на светој српској земљи.

 

«Направили смо турнеју шампиона и пре свега смо желели да дођемо на српско Косово и представимо вам најбоље што Србија има, а данас, уз Новака Ђоковића, ово је што Србија има најбоље» — поручио је Кривокапић.

 

 

НОВОСТИ

Тагови: ;