Бачене димне бомбе код џамије у Мадриду

Неколико десетина припадника десничарске групе Друштвени дом Мадрид запалило је димне бомбе на прилазу џамији и центру Исламског културног центра у Мадриду, а у саопштењу које је обајвила преко Фејсбука тврди да је та џамија, уз аутопут М-30, узимала новац од верника и њиме финансирала Исламску државу.

madrid

 

 

Чланови групе у уторак увече запалили су бенгалске ватре и активирали димне бомбе, а на мосту испод којег пролази једна од најпрометнијих градских саобраћајница развили транспарент на коме пише „Данас Брисел, сутра Мадрид“, преносе агенције.

Група је преко Фејсбука објавила саопштење да „је џамија уз аутопут М-30 узимала новац од верника и њиме финансирала Исламску државу“.

Димне „бомбе“ различитих боја користили смо како би се јасно видео наш транспарент. Протест је одржан јер се у том центру финансирају и регрутирају салафисти и затим прикључују редовима Исламске државе“, наводи се у саопштењу.

Исламски културни центар у Мадриду, који се налази у највећој џамији у Шпанији, у среду је издао саопштење у којем је осудио терористичке нападе у Брислеу те паљење димних бомби испред културног центра у Мадриду.

„Логика и религија не допуштају овај злокобни атентат. Ми муслимани у читавом свету осудили смо тај грозни напад који је однео недужне жртве, укључујући и муслимане“, наводи се у саопштењу у коме се осудују и реакције екстремиста и покушај напада на џамију.

 

 

Вечерње новости

Коментари: