Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

19:05

 

15:25. Украјински нацисти су напали Старомихајловку у околини Доњецка. Чуле су се четири експлозије.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 335 пута напале територију ДНР. Најинтензивније су нападали Зајцево, Спартак, Старомихајловку, Докучевск, Јасиновату, Куибишевски и Петровски рејон Доњецка, Волво центар, аеродром Доњецк. Током напада коришћена је и тешка артиљерија. Као резултат напада погинула су два војника ДНР.

 

Припадници полицијског пука «Дњепар-1″ који дежурају на пунктовима око Артјомовска активно пљачкају локално становништво.

 

Према обавештајним информацијама ДНР између украјинских војника и иностраних плаћеника( из Грузије» у околини Мариупоља дошло је до међусобне пуцњаве и том приликом је рањен један украјински војник.

14:45

 

Око 14:00 чула се пуцњава у околини Докучевска.

 

Десет кућа оштећено је током последња три дана од украјинског гранатирања Зајцева. Током последњег дана једна кућа је у потпуности изгорела а две су оштећена. Последњих месец дана у Зајцеву не ради улична расвета, коју је немогуће обновити због даноноћног гранатирања. Ово ће бити могуће тек ако мисија ОЕБС успостави сталну контролу над овим насељем.

 

12:34

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјинске снаге су јуче око 16:45 из правца насеља Луганское напале положаје НМ у насељу Лозовое. Губитака није било.

 

Према информацијама НМ у рејон Станице Луганске поново је повећан број припадника украјинске војске. Доведено је око 300 војника са12 транспортера.

 

Синоћ око 20:00 украјински нацисти су отворили ватру на Спартак. Напад је трајао до раних јутарњих часова.

 

Током ноћи украјинске снаге су гранатирале пункт код Јасиновате, Зајцево, Докучевск, Волво центар, аеродром Доњецк, Куибишевски и Петровски рејон Доњецка.

 

Саопштење од локалног становништва.

 

Краматорск, град који се налази под окупацијом и у коме је смештена «војно-цивилна администрација «Доњецке области»», добио је статус «при фронталног града». У граду су почели да патролирају украјински војници. Патроле сачињавају по три војника.