Председник Украјине је одабрао необичан поклон за фудбалски тим. За улаз у завршну фазу Евро 2016, они су добили лично наоружање. Уредба о додели награде је објављена тек након питања која су поставили медији.

 

1029414564

 

Порошенко је награду уручио свим играчима фудбалске репрезентације Украјине, тренеру и Председнику Фудбалског савеза Украјине, пишу украјинске «Вести», а преносе РИА Новости.

 

Декрет о поклону Председника је издат 21 новембра 2015, али је објављен тек јуче, након питања украјинских медија. 22 новембра је, на званичном сајту, Порошенко објавио састанак са играчима и том приликом саопштио да је дао тиму нешто за успомену.

 

Средином фебруара је у Украјини био скандал везан за Министра одбране који је великом броју политичара поклонио оружје. Тада је Арсеније Јацењук добио «омиљено гангстерско оружје» — аутоматску пушку Томпсон и 203 припадајуће патроне.

 

У групној фази финала, које ће се одржати у Француској од 10 јуна до 10 јула 2016 године, репрезентација Украјине ће се састати са тимовима Немачке, Пољске и Северне Ирске.

 

Депутат Думе РФ Ирина Јароваја је истакла да ће ФИФА морати да измени правила игре дајући судијама непробојне прслуке.

 

«Однос према спорту као према рату је нови допринос лидера Евромајдана европским вредностима», написала је она на својој страници на друштвеној мрежи «Вконтакте».

 

Ката

Тагови: ; ; ;