Председник руске Россельхозбанк спреман да подржи српски извоз у Русију. Председник банке каже да је та банка заинтересована да подржи напоре српских произвођача да повећају извоз у ту земљу.

Россельхозбанк је четврта по снази банка у Русији.

04fd43b72882ab248cc178aab05e48c3

«Ова банка се налази у стопроцентном власништву државе и финансира највећи број руских пројеката у области пољопривреде», навео је Лидер Српске народне партије Ненад Поповић након сусрета у Москви са Председником руске Рошељхоз банке Патрушевим са којим је, како каже, разговарао о спровођењу заједничких пројеката са учешћем српског и руског капитала у циљу снажнијег продора српских пољопривредних производа на руско тржиште.

Они су разговарали и о привлачењу већег броја руских инвестиција у пољопривредне и прехрамбене капацитете у Србији.

«У времену које је пред нама тежићемо да започнемо разговоре о могућим заједничким улагањима српске и руске стране у изградњу откупних и складишних центара за пољопривредне производе у Србији који су намењени извозу на руско тржиште, као и њихово повезивање са прерађивачком индустријом и малопродајним ланцима у Русији», рекао је после састанка Поповић.

Поповић је оценио да кроз заједничке пројекте са Рошељхоз банком држава Србија и српски пољопривредни произвођачи имају реалну шансу да заузму позиције на руском тржишту које су остале упражњене након санкција које је Москва увела Бриселу и Анкари.

Ката

Тагови: ; ; ;