Туристичка организација Србије (ТОС) најавила је да ће појачати промоцију српског туризма на руском тржишту.

 

туризам

 

Туристичка организација Србије (ТОС) најавила је да ће појачати промоцију српског туризма на руском тржишту, јер су туристи из те земље све више заинтересовани да одмор проведу у Србији, саопштено је након састанка представника туристичке привреде две земље у Москви.

Директорка Департмана туризма и регионалне политике при Министарству културе Руске Федерације Олга Јарилова позвала је Србију да се још интензивније укључи у промоцију туризма на руском тржишту, јер одмор у Србији постаје све атрактивнији руским туристима.

 

Како је саопштио ТОС, она је потврдила учешће Русије на наредном Међународном сајму туризма у Београду.

 

Заменик директора Федералне агенције за туризам Сергеј Корнејев позвао је српске организаторе путовања да својим понудама за одмор у Србији попуне празнину која је настала затварањем турског и египатског тржишта.

 

Он је нагласио да две трећине туроператора из Санкт Петерсбурга тренутно траже нове дестинације за своје туристе који су до скоро путовали у скандинавске земље.

 

Директорка ТОС-а Марија Лабовић изјавила је да ће ТОС ће додатно интензивирати промоцију на руском тржишту и објаснила да ће субвенције за организовано довођење страних туриста које се додељују од ове године бити важан подстрек да се организатори путовања још више укључе у довођење гостију.

 

Састанак је одржан у оквиру Међународног сајма туризма МИТТ 2016 у Москви у циљу јачања сарадње и превазилажења препрека у значајнијем повећању броја руских туриста који посећују Србију.

 

Поред Ер Србије Сербиа, Аерофлота и украјинских авио-превозника, састанку је присуствовало и тридесетак представника руских и српских организатора путовања који доводе руске госте у Србију, као и представници удружења туристичке привреде ЈУТА и ХОРЕС.

 

 

НОВОСТИ

Тагови: