Председник Републике Српске Mилорад Додик изjавио jе данас да у реаговањима на пресуду Радовану Kараџићу у Босни и Херцеговини препознаjе «потмулу мржњу према свему што jе српско».

 

Milorad-Dodik-1001

 

Tако, рекао jе, разуме и реаговање председаваjућег Председништва БиХ Бакира Изетбеговића, тим пре, jер у реакциjама из Србиjе ниjе било помена било чиjег имена, већ jе послата порука да се постуjе БиХ, а воли Република Српска.

 

«Aко Србиjа ниjе показала своjу ориjентациjу онда не знам ко jесте, а то сигурно ниjе Бакир Изетбеговић», рекао jе Додик.

 

Само наивни, истиче Додик, могу да веруjу да Бошњаци у БиХ подржаваjу Деjтонски споразум, jер њихове jедине и праве намере су да умање снагу Републике Српске.

 

«Tако jе ово искориштено», рекао jе Додик и додао да Изетбетговић не говори у име БиХ, већ у име бошњачког народа.

 

 

Истакао jе и да jе Изетбеговић, како jе рекао, такав какав jе, због политике коjу водио изгубио кредибилитет.

 

«Његова политика jесте — што гора ситуациjа за РС», навео jе председник Српске.

 

Упитан шта мисли о Хашком трибуналу, Додик jе рекао да jе он био наjављен као место коjе ће путем правде обезбеди помирење, али се то ниjе догодило, jер се од почетка суди само српским командантима.

 

A што се тиче пресуде изречене ратном лидеру босанских Срба, Додик каже да она ништа добро ниjе донела БиХ.

 

«Oна jе jошвише поделила БиХ, дакле БиХ ништа са овим ниjе добила. Хашки трибунал губи своj легитимитет», рекао jе Додик и у прилог томе навео чињеницу да Сараjевом шета командант коjи jе наређивао и вршио убиства. Штавише, сада и коментарише одлуке Хашког суда.

 

Упитан да ли би поново некоj установи дао име по Радовану Kараџићу, Додик каже да би и да у томе не види ништа лоше, тим пре што су име ратног члана председништва БиХ Aлиjе Изетбеговића већ одавно добили разни обjекти широм БиХ.

 

Танјуг

Тагови: ; ; ; ; ;