У Црној Гори је задржано више од 50 грађана Русије «због сумње да су умешани у међународни организовани криминал», пренео је црногорски канал РТЦГ.

 

ЦГ полиција

 

Грађании Руске Федерације су ухапшени дан раније у хотелу «Перјаник» у Даниловграду и одведени у полицију, како је лист нагласио, на «информативни разговор».

 

«Тренутно нема оптужених, и полицијске акције у овој фази су превентивне природе и обавештајног карактера,» — рекао је ТВ канал. Након саслушања, руски грађани су пуштени, и никаква истрага против њих се не води.

 

 

Руска амбасада у Црној Гори сазнаће околности боравка групе руских грађана у тој земљи. Захтев је упућен локалној полицији.

 

 

 

Према локалним медијима, црногорска полиција је привела и саслушала више од 50 руских држављана.

 

«Специјална акција, коју је полиција извела у сарадњи са партнерским безбједносним службама, услиједила је након размјене обавјештајних података у дужем временском периоду. Предмет интересовања полиције била је и група од четири јапанска држављанина са пријављеним боравком у хотелу Рамада у Подгорици. Полиција је у ову сврху ангажовала преко 100 својих службеника различитих надлезности», пишу локални црногорски медији.

Тагови: ; ;