Активисти студентске организације «Млада република» организовали су митинг у знак сећања на Србе погинуле током НАТО агресије 1999 године. Митинг је одржан у Луганску на тргу поред споменика незнаном јунаку «Журавли», преноси са лица места Лугански информативни центар.

 

lugansk 1

 

lugansk 2

 

 

«Данас смо се окупили да би одали почаст србима погинулим током НАТО бомбардовања 1999 године. За 78 дана бомбардовања територије Југославије НАТО пилоти су убили преко 2000 људи. Овим митингом желимо да покажемо да су Срби наша браћа, ми заједно с њима делимо њихов бол»- рекао је Евгениј Губарев председник ове студентске организације.

 

lugansk 3

 

Дечаци и девојчице су минутом ћутања одали пошту свим жртвама бомбардовања Југославије. Они су положили цвеће поред споменика «Журавли» и упалили лампе у знак саучешћа српском народу. Активисти су држали платаке са натписом НАТО-ЏЕЛАТ НАРОДА и плакат са позивом да се не заборави ова страшна трагедија.

 

lugansk 6

 

lugansk 7

 

 

«Ја сам етнички Србин и за мене догађаји у Југославији од 199о представљају страшну неправду и флагрантно кршење међународног права»- рекао је један од учесника Александар Колмач.

 

 

 

ЛУГАНСКИ ИНФОРМАТИВНИ ЦЕНТАР

 

 

Тагови: