Терористичка група са Косова и Метохије упала је на територију Македоније, у близини села Слупчане

 

Makedonska-policija-dnevne

 

Македонска полиција је званично саопштила да нема места паници и да је ситуација под контролом, реагујући на версти да је наоружана група са Косова упала на територију Македоније, а портал 24 вести.мк је објавио да је полицијска акција завршена.

 

Полиција је саопштила да није било никаквог упада, већ да је извршен “преглед локација и претрес напуштених зграда дуж граничне линије које су проглашене за кризно подручје. Потврђено је да има више барикада у селу Арачиново и контрола више села Липковско.

 

Полиција је потврдила вечерас да се у више села у којима су етничка већина Албанци спроведена акција, али да је реч о „редовним активностима“. Саопштено је да је током претреса више локација пронађена група азиланата које су мештани држали у заробљеништву мимо њихове воље.

 

Како јавља македонски портал 25 вести.мк, под полицијском контролом су насеља Слупчане, Матејче и Арачиново.

 

Неки медији су известили да се полиција суочила са наоружаном групом која је наводно повезана са прошлогодишњим терористичким нападом у Куманову и са тзв. “командантом Соколијем”.

 

Према незваничним информацијама, за сада су ангажоване хеликоптерске јединице и редовни састав полиције.

 

Такође, према незваничним информацијама, у Слупчанима се чула и пуцњава.

 

Информативња агенција Инфомакс је јавила да је полиција блокирала насеља Арачиново и Липково.

 

Телевизија ” Телма” је јавила да је то полицијска акција у оквиру редовних активности Министарства, и да ће више детаља бити саопштено сутра.

 

“Телма” је јавила да за сада нема службених потврда да ли се ради о акцији усмереној против тероризма, или је она уперена против неке криминалне групе, а да су поред блокаде на улазу у Арациново, јединице анти-интервентне полиције присутне у селу Ропаљце и месту под називом Случанско добро.

 

 

(Телеграф.рс/ Извор: Курир)

Тагови: ; ; ;