Избеглице се вратиле у Идомени

Mигранти су поново нагрнули у камп у Идомениjу на грчко-македонскоj граници након што су чули да ће граница бити силом отворена, преноси AфП.

 

As countries like Greece, Macedonia and other Balkan states limit their borders to the human masses of migrants with more and more refugees stranded in limbo. Mana Rabiee reports.

Oва агенциjа наводи да се више десетина избеглица пуних наде окупило данас на железничким шинама у Идомениjу и код граничне ограде певаjући и чекаjући остале да дођу, док су поред њих стражарили грчки полицаjци у опреми за разбиjање демонстрациjа.

 

Mлади сириjски избеглица казао jе грчким медиjиа да кружи прича да ће страни новинари и званичници Црвеног крста помоћи избеглицама да силом пробиjу ограду и уђу у Mакедониjу.

 

„Чули смо данас да ће се граница отворити и дошли смо да jе пређемо. Рекли су нам да ће Црвени крст и 500 новинара из целог света бити уз нас, казао jе он, не наводећи ко jе био извор те информациjе.

 

Други млади сириjски избеглица рекао jе да jе његова сестра, коjа живи у Немачкоj, прочитала исту тврдњу на интернету и jавила му.

 

AфП подсећа да се грчке власти труде да евакуишу око 11.600 људи коjи су заглављени у кампу у Идомениjу.

 

Танјуг

Коментари: