Скуп „За слободну и суверену Србију!“ у Београду – ДИРЕКТАН ПРЕНОС

News Front Србије организује директан пренос са анти НАТО скупа у Београду.

 

 

 

Српски сабор Заветници организује у недељу, 27. марта, велики општенародни анти-НАТО протест у Београду под називом „За слободну и суверену Србију!“ са циљем да се од режима затражи хитно расписивање народног референдума о чланству Србије у НАТО пакту и ЕУ и прекид даље погубне унутрашње и спољне политике која нашу државу претвара у обичну колонију.

 

Са обзиром на чињеницу да се према истраживањима јавног мњења више од 80% грађана Србије противи даљем приближавању Србије НАТО војном савезу захтевамо од режима да поништи све противуставне споразуме са том војном организацијом и спречи даљу политичку, економску и безбедносну окупацију српске државе!

Окупљање грађана предвиђено је на Тргу Републике у Београду у 14 часова, одакле ће се кренути у шетњу улицама главног града.
Позивамо све грађане Србије као и Србе из региона и дијаспоре да нам се придруже у борби за слободну и суверену Србију!

ЗА Србију изван НАТО пакта!

 

Скуп је почео патротским песмама.

 

Први говорник је Никола Вујичић члан Заветника из Републике Српке. Он је подсетио да је НАТО бомбардовао прво Републику Српску па Србију а да су после 5 октобра почели систематски да нас уништавају. Подсетио је да су после 5 октобра већину српских хероја предали хашком трибуналу. Такође је подсетио да је захваљујући Русији спречено да Република Српска буде проглашена за геноцидну творевину. Његов говор пропраћен је скандирањем „РУСИЈА РУСИЈА“.

 

Сара Попчетовић организација против вакцијације тражила је да се заустави притисак за обавезну вакцинацију деце.

 

Момчило Видојевић независни синдикат полиције Србије рекао је да нам не треба НАТО и да је неутралност минимум за који се треба изборити.

 

Хаџи Ненад Марин глумац народног позоришта је рекао да је највећи разлог због све већих оболења од канцера последица бомбардовања осиромашеним уранијумом од 1999 године. Он је критиковао домаће медије што за претходни митинг нису објавили податке и да ли 15000 људи може да буде невидљиво.

 

 

 

 

Божидар Зечевић драматург и аутор филма о 27 марту рекао је да се и данас налазимо пред судбоносном одлуком као и пре 75 година. Он је рекао да је из тог разлога митинг и заказан за данашњи дан.

 

„Данас су за нас највећа претња НАТО пакт и Европска унија“- рекао је он.

 

 

 

Портпарол Заветника Милица Ђурђевић

 

“ Браћо и сестре нису нас уплашили. На данашњи дан 1999 године наша славна војска оборила је невидљиви авион ф 117. Рекли су да је намењен за специјалне акције против Русије, Кине али није успео против Срба. Већ сутрадан наша деца су се играла на његовим деловима“.

 

Она је критиковала власт због споразума са НАТО пактом, због сарадње сарадње са људима који су учествовали у агресији 1999 и њиховим стипендистима у Србији. Позвала је народ да након скупа крену у протестну шетњу до зграде РТС-а како би и тамо изнели своје захтеве.

 

После њеног говора грађани су кренули у шетњу до зграде државне телевизије. Они су носили српске и руске заставе као и транспарент „НАТО марш из Србије“. Док су се кретали према згради државне телевизије  пролазећи поред Политике и државног радија у Македонској симулирали су сирену за ваздушну опасност.

 

Кад су стигли пред зграду државне телевизије опет су симулирали звук сирене за ваздушну опасност. У моменту кад је већина демонстраната већ била на вратима   државне телевизије и скандирала „Излазите напоље“ на сајту РТС није било уопште информација о томе шта им се дешава пред вратима.

 

Представници Заветника на челу са Стефаном Стаменковским и Милицом Ђурђевић ушли су у зграду државне телевизије где су се срели са дежурном новинарком која им је обећала да ће њихови захтеви бити испуњени. Након тога напустили су зграду РТС и вратили се међу окупљени народ.

 

Након тога Милица Ђурђевић се поново обратила присутнима рекавши да су у телевизији обећали да ће током другог дневника пустити прилог са данашњег народног митинга и да је на тај начин остварена прва победа. Она је додала да се не може стати само на овој победи.

 

Она је рекла да ће руководство Заветника са грађанима који су у могућности сачекати испред зграде телевизије 19:30 како би се уверили да ће телевизија испунити обећање. У случају да се обећање не испуни казала је да ће они поново ући у зграду телевизије.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари: