У Београду је одржан велики општенародни анти-НАТО протест у Београду под називом «За слободну и суверену Србију!» са циљем да се од режима затражи хитно расписивање народног референдума о чланству Србије у НАТО пакту и ЕУ и прекид даље погубне унутрашње и спољне политике која државу претвара у колонију.

 

News Front Србија је организовао директан пренос.

 

После скупа на Тргу Републике грађани су кренули у шетњу до зграде државне телевизије. Они су носили српске и руске заставе као и транспарент «НАТО марш из Србије». Док су се кретали према згради државне телевизије  пролазећи поред Политике и државног радија у Македонској симулирали су сирену за ваздушну опасност.

 

Представници Заветника на челу са Стефаном Стаменковским и Милицом Ђурђевић ушли су у зграду државне телевизије где су се срели са дежурном новинарком која им је обећала да ће њихови захтеви бити испуњени. Након тога напустили су зграду РТС и вратили се међу окупљени народ.

 

Потрапол Заветника Милица Ђурђевић је рекла да ће руководство Заветника са грађанима који су у могућности сачекати испред зграде телевизије 19:30 како би се уверили да ће телевизија испунити обећање. У случају да се обећање не испуни казала је да ће они поново ући у зграду телевизије.

Тагови: ; ; ;