Председник Владе Србиjе Aлександар Вучић обележио jе данас са католичким верницима ускршњи празник по Грегориjанском календару присуством светоj ускршњоj миси у цркви Светог Kарла Боромеjског у Панчеву.

 

Tan2016-3-27_102920876_0

 

Oн jе, после мисе у римокатоличкоj цркви Светог Kарла Боромеjског, у име Владе Србиjе свим грађанима Србиjе коjи Уускрс славе по Греогориjанском календару честитао наjвећи хришћански празник и пожелео здравља, мира и слоге.

 

„Веруjем да ћемо у наредноj години имати пуни мир и стабилност и да ће људи у jош већем броjу радосниjе и срецниjе долазити у своjе цркве“, подвукао jе он.

 

Премиjер је поручио да веруjе да ће у наредноj години грађани Србиjе имати пун мир и стабилност и да ће у jош већем броjу, радосниjе и срећниjе долазити у своjе цркве.

 

Mису jе служио апостолски нунциjе надбискуп Лучано Суриjани. Он се посебно захвалио премиjеру Вучићу на присуству миси и оценио да jе то доказ братства о коме говори.

 

После мисе и причешћа верника жупник Роберт Пашчик предао jе премиjеру Србиjе књигу у знак захвалности што jе „дошао да као хришћанин да подели са римокатолицима радост празника“, а премиjер jе њему узвратио поклонивши му Библиjу.

 

Танјуг

Тагови: ; ;