Организација жена ДФ, организација младих ДФ-а, нестраначке организације и грађански активисти, одржаће перформанс којим ће пружити подршку даниловградским гимназијалцима, којима је министарство просвјете запретило санкцијама и казнама само зато што су слободно и демократски исказали свој став о неким важним питањима за Црну Гору.

 

Деца свеснија од одраслих! Матуранти Гимназије у Даниловграду пустили са школског разгласа звук сирене у знак сећања на бомбардовање!

 

Овакво угрожавање слободе мишљења и говора својствено је само репресивним и диктаторским режимима, а власт у Црној Гори одавно се препознаје по таквом понашању и нико нема право да ћути када се угрожавају основна права људи, а нарочито права деце. Друштво које спутава младе и спречава их да саопштавају своје ставове, је нездраво и недемократско, и ми на овај начин желимо да поручимо да не пристајемо на такав однос према онима који су будућност наше државе. Бунт и непристајање на понижавајући положај су нормалне и пожељне реакције свих младих људи, а потез даниловградских гимназијалаца показује да има наде за ову земљу и да ова власт није успела у својој намери да заплаши пунктове отпора и слободне мисли.

 

Перформанс ће се одржати испред Министарства просвете у Подгорици (код Гимназије),у понедељак у 16 часова.
 

ИН4С

 

Тагови: ;