Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

23:51

 

Данас око 13:00 украјинске снаге су у Станици Луганској пуцали на народ који је прелазио линију разграничења са ЛНР. Том приликом рањене су две жене становнице Станице Луганске. Оне су пребачене у болницу у Луганск.

16:22

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР  у рејону Станице Луганске дошло је до ротације украјинске снаге где се уместо регуларних јединица појављује Десни сектор. НМ саопштава да очекује провокације.

 

Према саопштењу Министарства одбране украјинске снаге су за протекла 24 сата 253 пута напале територију ДНР. Најинтензивније су нападали Зајцево, Спартак, Јасиновату, Докучевск, Саханку, аеродром Доњецк.

 

Током напада рањена су три војника ДНР. У рејону Авдејевка украјинске снаге су имале 2 погинула и 2 рањена војника.

 

 

12:22

 

Према информацијама од локалног становништва у рејону Зајцева ухапшен је један од украјинских војника који је учествовао у нападу на школу у овом селу. Наводи се да се кретао под дејством алкохола и тако пао у руке војсци ДНР.