Два клинике су затворене и предате турским полицајцима. Владине снаге су чак и медицинском особљу забраниле да залази у просторије на затвореним спратовима.

 

turska policija

 

Коришћење државних објеката за своје потребе од стране турских безбедоносних снага настављено је и након што је отказан да такозвани «полицијски час».

 

Неке школе и судови у том граду су претворени у касарне. Када је раније проглашена «полицијски час» у граду Џизре, државна болница је претворена у војни штаб и забрањено је њено коришћење од стране грађана.

 
Локални медији пишу да се трећи спрат у државној болници и даље користи као камп за полицију и војску. На лифту у болници поставњен је знак који указује да је забрањено ићи на трећи спрат. Лекари морају да прегледају пацијенте у време када војници вежбају скандирање слогана.

 

Пацијенти који морају да дођу у болницу због сталних оружаних сукоба у Ширнаку и Идилу, морају да чекају сатима у реду пошто су неке клинике затворене и користи као територија за војску.

 

Турска влада објавила у децембру 2015. године полицијски час у великом броју региона које насељавају Курди у југоисточном делу земље, посебно у областима Сур, Дијарбакиру, Џизре и Силопи, а такође и Нусајбину и Даргечити. У градовима Џизре и Сура наставља се геноцид над Курдима. Скоро сваки дан се извештава о новим жртвама.

 

 

Тагови: ; ; ; ; ;