Војни аташе Сједињених Америчких Држава у Подгорици, потпуковник Мајкл Тарквинто у интервјуу за часопис Партнер је рекао да је био веома срећан када је Црна Гора добила позивницу за чланство у Алијанси, преносе црногорски медији.

atase

Чланство Црне Горе у НАТО-у утицаће на повећање безбедности на Балкану и у целој Европи, сматра Американац.   Парадоксално је да је интервју објављен у часопису који издаје Министарство одбране у данима обележивања годишњице агресије НАТО на Југославију. 

 

«Изјава америчког официра је најбољи доказ да црногорским режимом командује америчка амбасада и то од сада јавно без потребе чак и за минимумом увиђавности према поданичкој власти у Подгорици» — рекао је тим поводом портпарол Демократске народне партије, Милун Зоговић, а преноси ИН4С.

 

«Трагикомично па чак безобразно и дрско, је говорити о НАТО-у као о одбрамбеном савезу када нам је из личног примјера опште познато да СРЈ није никог напала и да је заправо бранила свој суверенитет и територијални интегритет а да је војни савез који промовише и овај официр супротно свим међународно-правним стандардима извршио агресију на независну и суверену државу у циљу отмања Косово и Метохија. Акт чисте агресије на СРЈ представља међународни злочин по Повељи Уједињених Нација,по којој је чак и сама пријетња ратом злочин а да не говоримо о агресији».

 

Тагови: ; ; ;