Председник Украјине Петар Порошенко је један од разлога за висок ниво корупције у Украјини, закључили су британски стручњаци за међународну трговину, који су припремили извештај за власти Уједињеног Краљевства.

«Стручњаци, који проучавају питања међународне трговине, указују на висок степен неспособности и корупције администрације Петра Порошенка у Украјини. После промене система у управљању, готово у свим државним и јавним организацијама у земљи су на сваком нивоу видљиви знакови озбиљних невоља», наводе РИА Новости текст извештаја.

porosenko

«Током овог периода, једног од најтежих у историји Украјине, администрација наводи да настоји да промени и искорени корупцију и да створи повољну климу за пословање. Уз то наставља да тражи од запада финансијску подршку. У већини случајева кривица за већину проблема лежи у самој администрацији Премијера Арсенија Јацењука, али постаје све јасније да је сам Председник, посредно преко непотизма, дозволио корупцију», наводе закључке извештаја РИА Новости.

Раније је странка Председника «Блок Порошенко» усвојила резолуцију у којој се наводи потреба оставке актуелне Владе Арсенија Јацењука. 16 фебруара врховна Рада није успела да издејствује Јацењукову оставку, што је довело до распада коалиције и изазвало политичку кризу у Украјини.

Ката

Тагови: ; ; ; ;