Иринеј: Боjим се да jе касно за Грачаницу

Патриjарх Иринеj изjавио jе данас да нема ништа против да се премиjер Србиjе Aлександар Вучић заузме за манастир Ваљевска Грачаница и да jе, уколико има моћи да спречи њено потапање, сагласан са тим, али да се боjи да jе касно да се било шта промени.

 

1302435230_serb-patr-irinej-04

 

„Немам ништа против да се премиjер заузме за Ваљевску Грачаницу. Уколико има моћи да спречи њено потапање, са тим сам сагласан. Mоj утисак jесте да jе ово питање требало да буде размотрено много раниjе. Боjим се да jе сада прекасно да се било шта ту промени“, рекао jе патриjарх за „Вечерње новости“.

 

Патриjарх jе навео и да jе реч о деликатном питању коjе jе рођено пре много година. Kаже и да са премиjером ниjе договарао заjедничку акциjу за спас Грачанице.

 

Вучић jе пре два дана, приликом обиласка jедне ваљевске школе, рекао да му треба само дозвола патриjарха да се заузме за цркву Ваљевска Грачаница.

 

„Све сам спреман да променим и спреман сам да то зауставим, не морате да вичете, само ми треба зелено светло од патриjарха Иринеjа“, рекао jе Вучић, наводећи да ниjе истина да jе небрига државе довела до потапања Грачанице, већ да jе то децениjски проблем.

 

Танјуг

 

Коментари: