Солидарност- то се стално понавља након зверских напада у Бриселу за које је одговорност на себе преузела терористичка организација «Исламска држава». Солидарност унутар, и између европских земаља.  Али једна држава је из свега тога искључена. То је Русија упркос чињеници да су и њени грађани били жртве ИСИЛ-а.

 

brisel 2

 

Медији често игноришу чињеницу да је Русија (име ове државе се често мења са именом Путина) одиграла кључну улогу у рату против ИСИЛ- а у Сирији. Русија је важан партнер у разбијању «Исламске државе» која све више личи на канцерогени тумор. Међутим Шведска, провинцијски и даље третира Русију као главну претњу својој безбедности што, према речима аутора мотивише земљу за закључење споразума са НАТО-а о подршци земљи домаћину. Сепа( Служба безбедности Шведске) објавила је дезинформацију коју су медији приписали руском каналу РТ. Наводи се да шведски медији сипају отров у главе некритички настројених «Путинових тролова», којим сами себе не сматрају.

 

Тренутно постоје овако чудни аргументи. Али временом схватићемо да нам је Русија неопходна, макар као непријатељ наших непријатеља.

 

Слична ситуација је била и током Другог светског рата.

 

 

 

Фольке Шимански, Helsingborgs Dagblad, Швеция

 

 

 

 

 

 

 

Тагови: ; ;