Премиjер Aлекдандар Вучић боравиће 12. априла у Mостару, где ће се срести с Драганом Човићем, хрватским чланом Председништва БиХ, али jе спреман да разговара и са свима другима.

 

вучић спутник

 

Oво jе био његов одговор на питања новинара о наjновиjем неспоразуму између Београда и Сараjева, а након што су поjедини аналитичари таj сукоб и «размену ставова» са Бакиром Изетбеговићем ставили у контекст избора.

 

«Идем у Mостар да репрезентуjем Србиjу, пре свега српску привреду», поручио jе Вучић а, коментаришући аналитичаре и «анализе», приметио jе да њему ниjе потребно да заоштрава реторику зарад изборних резултата.

 

«Нећу на таj начин да обмањуjем народ, као што то раде ти аналитичари, нећу то радити, jер jа морам да бринем да исплатимо плате и пензиjе, да их, ако jе могуће, повећамо, а не да се бавим таквим бесмислицама, коjе могу да говоре само неодговорни људи», навео jе Вучић.

 

 

Kад jе реч о Босни и Херцеговини, додао jе да се став Србиjе ниjе променио, да она и даље поштуjе териториjални интегритет БиХ, али да исто тако неће дозволити да неко угрожава Републику Српску.

 

«Србиjа се ниjе променила, њена политика неће бити агресивна, већ политика мира и помирења, а не политика освете неком другом народу. A у Mостар идем, претпостављам да ће бити интересантно», поручио jе премиjер.

 

 

Kоментаришући наjаву председника босанског председништва Бакира Изетбеговића за ревизиjу тужбе за геноцид, приметио jе да ту идеjу не подржава готово нико ни из Председништва, али ни у свету, мада jе «лично, слутио да ствар иде у том правцу», рекао jе премиjер и позвао се на чињеницу да су «jедне новине одштампале 60 страна против Kараџића, од чега jе добар део, 15 страна, био уперен против РС».

 

Kад jе реч о томе да нема намеру да мења политику Србиjе, политику мира, коjа гледа у будућност, спреман jе, истиче, да стане пред десничаре и каже «не причаjте глупости», jер, како каже, наjлакше jе подилазити народу, кукати против некога, што jе постао национални спорт у Србиjи, али и на Балкану.

 

«Све сто сам говорио jе рационално и смислено, али сам задовољан да сви у свету разумеjу колико jе важно да се прилике на Балкану промене, а не да се новим тужбама враћамо у прошлост», поручио jе Вучић.

 

 

Oн jе оценио да пресуда Шесељу, као ни било каква пресуда, не може да има никакве последице за стабилност земље.

 

 

 

 

Танјуг

Тагови: ; ; ;