Заједничка конференција за новинаре Нове српске демократије и Мировног покрета ,,Не у рат-не у НАТО“ одржана је данас у просторијама НОВЕ. На конференцији су говорили Милутин Ђукановић, председник ИО Нове српске демократије и Гојко Раичевић, председник Мировног покрета ,,Не у рат – Не у НАТО“.

 

IMG_4358

Мировни покрет је сакупио 7 511 потписа које је данас предао Новој српској демократији која ће, заједно са партнерима, кад процени, процесуирати ову иницијативу, наводи ИН4С.

 

„Формирањем мреже Мировног покрета ‘Не у рат не у НАТО’ афирмисали смо идеју одржавања референдума о евентуалном уласку Црне Горе у НАТО савез. Јарбол са заставом и слоганом ‘Ваш потпис за историју да се имате чиме пред потомцима поносити’ виорио се више година као упозорење властима да не покушавају насилно увлачење ЦГ у НАТО савез“, казао је Гојко Раичевић, председник Мировног покрета ,,Не у рат- Не у НАТО“.

 

Раичевић је истакао да је позивница упућена Црној Гори од стране Северноатлантске алијансе била је знак за мобилизацију Мировног покрета да крене у акцију сакупљања потписа.

 

Председник ИО Нове српске демократије Милутин Ђукановић напоменуо је да је сакупљање потписа био већ референдум против учлањења Црне Горе у НАТО, и „од овога броја преко 55 000 потписа ми мислимо да је преко 95 % већ кроз то потписивање саопштило свој став да Црна Гора не треба да буде чланица НАТО алијансе, да Црна Гора треба да буде неутрална“.

 

Огроман значај реализацији дали су владике Амфилохије и Јоаникије и свештенство наше Цркве који су афирмисали и подржали цијелу кампању, напоменуо је председник Мировног покрета ,,Не у рат- Не у НАТО“.

 

ИН4С

Тагови: ; ; ; ; ;