Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

19:30

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјински фашисти су за протекла 24 сата  515 пута напали територију ДНР. Најинтензивније су нападали Зајцево, Коминтерново, Саханку, Спартак, Докучевск, Јасиновату и Доњецки аеродром. Као резултат напада погинула су два војника ДНР,

17:40

 

Током поподнева украјинске снаге су нападале Широку Балку код Горловке и подручје доњецког аеродрома.

 

Народна милиција ЛНР саопштава да је током гранатирања Новоалександровке у рејону Првомајска и том приликом оштећено је 10 кућа.

 

12:50

 

Према саопштењу борца ДНР украјинске снаге у рејону Старобешево/Тељманово повремено провоцирају са циљем да изазову сукоб како би нас представиле као страну која крши примирје.

 

Током претходне ноћи није било мирно ни у ДНР ни у ЛНР. Украјински окупатори су нападали приградска насеља Доњецка и Горловке. Најинтензивније су нападали село Зајцево у околини Горловке. Напад је вршен из правца Пескија и Жованке. У овом моменту нема информација о евентуалним жртвама.

 

Током ноћи и јутра украјинске снаге су нападале и југ ДНР. Нападали су Саханку и Коминтерново. Такође су нападали и Докучевск. Као резултат борби погинула су два војника ДНР 1997 и 1980 годиште.

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјинске снаге су током протекле ноћи четири пута напале територију ЛНР. Напали су подручје Калиновке, Рајовке и Молодежног. Губитака није било.